Een explosie van smaak.
  • Kwaliteit

Mogen we de lat een beetje hoger leggen? Wij spreken pas over Kwaliteit als we het met een hoofdletter mogen schrijven. Bij Eden geldt de standaard slechts als middelmaat. Ons team is dag en nacht in de weer om dit en niets minder te waarborgen.

Om het assortiment van Eden zo vers mogelijk op je bord te krijgen verrichten we dagelijks heel wat veldwerk. Gelukkig hebben we alle troeven in handen om jullie hiervan te overtuigen.

Kwaliteit

Eden grossiert zo veel mogelijk uit de regionale tuin. Waarom verder zoeken als we in onze eigen regio uit een heerlijke bron van versheid kunnen putten? Door de afstand tussen veld en verbruiker te optimaliseren, stimuleren we de lokale tewerkstelling én helpen we de CO2-uitstoot te verminderen. Zo blijft Eden langer houdbaar in je koelkast en proef je de versheid nog vóór het eerste blaadje je tong raakt!

Vinden we jullie wensen echter niet in eigen tuin, of gaat de vraag verder dan het seizoen er zich er toe leent, dan werken wij samen met partners van buiten de regio. Deze zijn zich ten volle bewust van onze eisen en doen er alles aan om jullie en dus onze maatstaven te respecteren.

Eden selecteert, rijpt, versnijdt en verpakt zelf:

  • Selectie: Eden is kieskeurig en op jouw maat.
  • Als expert in het laten rijpen van fruit, zijn we er trots op dat ons aanbod in optimale omstandigheden op uw bestemming komt. Sinds 1945 investeren we continue in deze processen. Bovendien gaan we er prat op dat wij de enigste conventionele fairtrade bananenrijper in België zijn.
  • Versnijden en verpakken: Onze hypermoderne snijderij zorgt ervoor dat je in een handomdraai een streling voor het oog op je bord kan toveren. Bij Eden snijden wij alles op jouw maat en smaak. Perfect op je tong, heerlijk knapperig en een hoogtepunt voor je zintuigen. Door continue overleg met onze klanten, marktanalyses en research zijn we in staat tegemoet te komen aan jullie wensen. Convenience mag dan trendy klinken, bij Eden is het de norm om jullie te plezieren.
  • In ideale omstandigheden zouden wij van Eden liever alles rechtstreeks op je bord komen leggen. Helaas is dit niet 100% haalbaar, maar dankzij onze perfect geconditioneerde magazijnen en de bouw van onze nieuwe gekoelde shippinghal slagen we erin de versheid van onze aardappelen, groente en fruit ‘as fresh as it gets’ te bewaren en voor jullie klaar te zetten.
  • Eden scoort zo goed dat we terecht HACCP,  BRC, IFS en autocontrolegids (FAVV) gecertificeerd zijn.